Logo Yükleniyor...
Yağlı Saç Derisine Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Yağlı Saç Derisine Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Yağlı bir saç derisine sahipseniz, saçlarınızın duş sonrasında gün içinde bile yağlandığına şahit olabilirsiniz. Sönük ve basık şekilde duran saçların havalı ve canlı durma ihtimali neredeyse hiç yoktur. Bu yağlanmasının kaynağı ise, deri altında bulunan yağ bezlerinin salgıladığı sebumdur. Sebum saçlı derinin pH seviyesini düzenlemek ve cildi mikrop ve bakterilerden korumak adına önemli bir sıvıdır. Ana görevi saç derisini nemlendirerek cildin savunma sistemini güçlendirmek olan sebum, üretimi fazla tutulduğu zamanlarda saçlarda yağlanmaya ve dökülmeye sebebiyet verir.Bu yüzden yağlı saç bakımı için seçilen şampuanların saçtaki nem oranını dengeleyici türden şampuanlar olmasına dikkat edersek saçlardaki aşırı yağlanmanın önüne geçme şansımız olabilir.

Yağlı Saçlar İçin Öneriler

Yağlı saç derisi bir saç problemi, cilt hastalığı sayıldığı için ilk olarak özel yağlı saç bakımları uygulamakta fayda vardır. Yani, bakımı ihmal etmemeliyiz. Yağlı saç bakımı için birkaç tavsiyeye yer verecek olursak ilk olarak, saçlarınızla oynamamanız gerektiğini söylemekte fayda var. Pek çok insan saçlarıyla oynanmasına ve ya oynamaya bayılır, bir nevi rahatlama yöntemi olarak. Fakat ellerin saç ile her temasında saçlar bir nebze daha yağlanacaktır. Bunun dışında Bioxcin gibi her saç türüne özel olarak üretilmiş olan şampuanlar arasından, kendi saçınıza uygun şampuanları kullanarak saçınızda ki nem oranını azaltabilirsiniz. Saç kremlerini mümkün mertebe kullanmamakta fayda vardır, en azından saç diplerine uygulamaktan kaçınılmalıdır. Bunların dışında “yağlı saç dökülür mü” sorusunu soranlardansanız, saçtaki sebum oranının artması saçın pH dengesini bozabileceği için ve bunun yanında yağlı saç derisi için doğru ürün ve bakım uygulanmadığı takdirde yağlı olan saçlar çok daha kuru ve güçsüz hale gelebilir.  Bu durumda dökülme gibi sorunlara yer verebileceğini söylemek mümkündür. Bu sebeple saç diplerini olabildiğince vitaminle beslemek ve saç tipine uygun, yağlı saçlar için özel üretilmiş olan ürünleri saç uygulamak oldukça önemlidir. 

Saçlar Neden Yağlanır?

Fazla sebum salgılanmasının saç yağlanmasına ve saç dökülmesine yol açabileceğini söylemiştik. Saçta yağlanmaya sebebiyet veren bu sıvının fazla salgılanmasının nedenleri şu şekildedir;

  • En önemli sebebi genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır ve düz saçlar, kıvırcık saçlara nazaran daha çok yağlanır çünkü yağ saça çok daha kolay bir şekilde ulaşabilir.

  • Yanlış ürün kullanımı saçta yağlanmaya yol açan bir diğer sebeplerdendir. Saça uygun olmayan şampuan, krem veya maske kullanımı saç diplerindeki yağın artmasına neden olabiliyor. 

  • Saç ile sürekli oynamak ve saçı çok sıcak suyla yıkamak da yağlanmaya sebebiyet verebilen bir diğer faktördür.

  • Her saç sorununda olduğu gibi yine fazla stres saç dökülmesine sebep olabilir.

  • Saça sık ve uzun süreli ısı gerektiren işlemlerin uygulanması da saçı yağlandıran bir diğer faktörlerdendir.

Yağlı Saç Bakımı Önerileri

Saçının yağlanmasına sebebiyet verebilecek faktörlerden bahsetmiştik. Yağlı saç nasıl geçer sorusunun cevabı ise aslında basittir. Bazı püf noktaları uygulayarak yağlı saç derisi sorununa çözüm getirebiliriz.

  • Fast food gibi bol yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

  • Bioxcin gibi yağlı saçlara uygun olarak üretilmiş, saçına uygun bir şampuanı tercih edilmeli ve saç spreyi, köpük ve jöle gibi ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalı.

  • Gün içerisinde saç ile teması en aza indirgemek ve saçları daha az taramaya özen göstermek, yağ üretimini azaltacaktır.  

  • Sıcak sudan ziyade Ilık su ile banyo yapmaya özen gösterilmeli çünkü sıcak su saçları kurutacağı için, saç derisi saçları nemlendirmek adına daha fazla sebum üretecek ve bu da saçların hızlı bir şekilde yağlanmasına sebebiyet verecektir. 

  • Saç diplerinin nefes almasına özen göstermeli, saçları sürekli toplu veya şapka gibi aksesuarlar ile sürekli kapalı tutmamakta fayda var. 

  • Saçların bol su ile iyice durulanması, duştan sonra saçta şampuan veya krem artığının kalmadığından emin olunması gerekmektedir.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.